Lluís Nansen Salas, Ensenyances a Lluçà I. Dojo Zen Barcelona Kannon, Barcelona, 2016.

Preu: 10 euros (el podeu adquirir al Dojo Zen Barcelona Kannon, Rda. Universitat, 14).

primer volum de les Ensenyances Zen a Lluçà, del monjo zen Lluís Nansen Salas. Aquest llibre és un recull de les ensenyances donades a Mas Curtius, a Lluçà, i en unes jornades realitzades a Barcelona, que cobreixen el període 2012 – 2013. Els kusen, els ensenyaments donats durant zazen, estan basats principalment en alguns capítols del Shobogenzo, del Mestre Dogen (1200-1250). Una part important del llibre l’ocupen els mondo, preguntes i respostes entre mestre i deixeble. Els mondo són diàlegs sobre com entenem aquesta pràctica mil·lenària avui, des dels nostres condicionants socials i familiars, sobre com apliquem allò que aprenem al dojo i a la sesshin, en el nostre dia a dia. Són una prova que aquesta pràctica està més viva que mai, que no som una minoria residual, sinó l’avantguarda d’un món millor.

Lluís Nansen Salas, Ensenyances Zen a Lluçà 2. Dojo Zen Barcelona Kannon, Barcelona, 2017.

Preu: 10 euros (el podeu adquirir al Dojo Zen Barcelona Kannon, Rda. Universitat, 14).

Segon volum del recull d’ensenyances donades a Lluçà, durant els retirs de meditació zen, i unes jornades zen realitzades a Barcelona, que cobreixen el període 2014-2015.

Els kusen, els ensenyaments donats durant zazen, estan basats principalment en l’Anapanasati i el Satipatthana del Buda Shakyamuni, i alguns capítols del Shobogenzo del Mestre Dogen (1200-1250).

Una part important del llibre l’ocupen els mondo, diàlegs de preguntes i respostes entre mestre i deixeble. Els mondo són diàlegs sobre com entenem aquesta pràctica mil·lenària avui, des dels nostres condicionants socials i familiars, sobre com apliquem allò que aprenem en el dojo i a la sesshin, en el nostre dia a dia.