Els Retirs Zen o Sesshin consisteixen en uns dies de pràctica zen en una casa de camp, enmig de la natura. A la sesshin practiquem la meditació zen i altres activitats, en silenci i amb atenció plena, de manera que podem harmonitzar la ment zen, serena i concentrada, amb tots els moments de la nostra vida quotidiana. Ho aprenem a fer de manera directa i intuïtiva, simplement seguint la pràctica a cada moment.

És molt convenient per a tots els practicants de meditació la participació periòdica en aquests retirs, per evitar que la meditació diària s’estanqui, i es converteixi en una activitat rutinària.

Els retirs-sesshin es realitzen a Mas Curtius (Lluçà). Cal portar: zafu, zabutó; roba folgada i fosca per a la meditació, bol, cullera, 2 tovallons grans i un de blanc petit; llençol de sota, de sobre i coixinera, o sac de dormir. Cal reservar a: info@zenkannon.org

Els Dies Zen consisteixen en un dia de pràctica a Zen Kannon (a la ciutat de Barcelona), on es practica la meditació i les activitats en silenci i amb atenció plena. Es treballa especialment l’atenció a la respiració i l’actitud de la ment durant la meditació. És possible incorporar-se en els diferents horaris senyalats (no trucar al timbre en altres horaris). Si es participa en algun dels àpats (guenmai i dinar), cal portar bol, cullera, 2 tovallons grans i un de blanc petit. Cal reservar a: info@zenkannon.org i especificar l’horari d’entrada.

Veure Calendari de propers retirs aqui: https://zenkannon.org/retir-zen/